Mayıs 16, 2016

Bu Hafta Ne Öğrendim? #12



Selam arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar "Bu Hafta Ne Öğrendim?" serisine devam ediyoruz. Yine ilginç bilgiler, sevindirici haberler ve ilginç olaylarla karşınızdayım. Okuyun pişman olmazsınız.

1. Çin'de huzurevinde yaşıyan anne-babalarını düzenli olarak ziyaret etmeyenlerin kredi notları düşürülür ve iş bulmaları zorlaştırılmıştır.

2. Bilim insanları, laboratuvarda kemoterapi ilacı kullanmadan "ilaca dayanıklı" kanser hcücrelerini öldürmeyi başardı. Bu haber son zamanlarda duyduğum en güzel şey. Umarım artık kanser ölümcül bir hastalık olmaktan çıkar.

3. Türkiye, 36 ülke arasından en çok telefonla uğraşan ve telefon bağımlısı olarak 1. çıktı. Türkiyemizi bu açıdan tebrik eder ve başarısızlıkların devamını dilerim.

4. Artık internette yapılan alışverişlere "Ürün Kontrol Zorunluluğu" getiriliyormuş. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın uygulamaya geçirdiği bu sistem "Önce ürüne bak, sonra öde" kuralı olacak.

5. Türkiye'de ve Türk tarihinde ilk kez insanların toplu olarak şehirler arası yolculuk yaptığı yer Bursa'dır. (Kamil Koç,bir Fiat araba alarak yolcu taşımacılığı işine başladı.)

6. Sabire Susuz, 35 yaşında bir öğretim görevlisi ve kendisiyle evlendi. Nikah davetiyesine de Sabire ve eribas diye bastırdı. (İsminin tersten okunuşu.) Neden böyle birşey yaptın sorularına ise şöyle cevap verdi: "Bir elmanın yarısı olmak istemedim.Kendimi bir bütün olarak görmeliydim."

7. Sleep Centers'da GTA 5 oyununu yüzlerce hatta binlerce insandan daha önce alıp oynamak için polis kılığına giren 3 genç, oyunu satın alıp eve dönerken bir polise yakalandılar ve sahte kimlikten hapis cezası yediler.

8. Rodimood'un açılımı Ramazanoğulları Dikiş İşletmeciliği'dir.

9. Eğer bir çivinin başı Güneş'in merkeziyle aynı sıcaklıkta olsaydı, 1600 km yakınındaki herşeyi öldürürdü.

10. Evcilleştirilmiş ve kokuları yok edilmiş kokarcalar mükemmel evcil hayvan olabilirler.
Samet Tutal
Samet Tutal

Blogda fazlaca profesyonelim, hayatta bayâ acemiyim ve kendimle oldukça barışığım. Her şeyi eleştiren ve eleştirilmeye de açık bir insanım.

2 yorum:

  1. Yine değerli bilgilerin derlemesi.Kutlarım oğlumu.Yolculuk vardı yorgunum , ayrıntıya girmiyorum, ama hepsi ilginçti.Ece teyzen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi gerçekten çok seviyorum :) siz de olmasanız..

      Sil