Aralık 05, 2016

Bu Hafta Ne Öğrendim? #27

Bu Hafta Ne Öğrendim? #27

Merhaba dostlar, bugün de serimize devam ediyoruz. Okuyun gerçekten güzel bilgiler. Hadi başlayalım! (Ha bu arada yarın ilginç bir yayın var kaçırmayın.)

1. İnsan gözyaşı, ağlamanın stres altında iken hormonları arttırdığı ortaya çıkmıştır. Ağlarken derin nefes almak, ağlamanızı durdurur ve sizi oldukça rahatlatır. Bu yüzden ağlayasınız varsa, ağlayın.

2. C40 şehirlerinin (Paris, Meksiko, Madrid) belediye başkanları, 2025 yılında dizel araçları tamamen yasaklayacaklarını açıkladı.

3. Bir grupta kahkaha atılırken size bakmayı tercih eden kişi, sizi o grupta kendisine en yakın gören kişidir.

4. Dejavu olayının tam tersi gerçekleşen bir olay daha vardır; Jamais-vu. Her zaman gördüğünüz şeylere sanki ilk kez görüyormuşsunuz gibi tepki verirsiniz.

5. İnsanların %99'nun korktuğu "Bir soru sorabilir miyim?" sorusu, aynı oranla da sorulmuştur. (Yani hepimiz kesinlikle bu soruyla karşılaşmışızdır.)

6. Su şişelerinin üzerindeki son kullanma tarihi su için değil, şişe için konulmuştur. (Bir şişe alıp aylarca kullananlara gelsin.)

7. Dikdörtgen bayrağa sahip olmayan tek ülke Nepal'dir. (Boşuna arama motoruyla uğraşmayın, tıklayın.)

8. 40 yıl önce Dünya nüfusu şimdiki nüfusun yarısına sahipti. Şimdiki verilere bakılacak olursa nüfusumuz 2050 yılında 10 milyarı geçecek. (Gümbür gümbür geliyoruzz.)

9. Kısa bir hikaye var sizlerle onu paylaşmak isterim. "Bir zamanlar öfkeli küçük bir çocuk vardı. Çocuğun babası oğluna her sinirlendiğinde duvara bir çivi çakmasını istedi. Oğlu her sinirlendiğinde çivi çaktı ve gün geçtikçe çivi sayısının azaldığını gördü. Bir süre sonra çiviler tükenince çocuk bu durumu babasına söyledi ve babası öfkesini tutacağı her gün çivileri birer birer çıkartmasını istedi. Çiviler bitince çocuk tekrardan babasının yanına gitti. Baba çocuğu karşısına alarak "Duvara bak oğlum, saplanan çiviler, yaralar belki yok ama izleri hala burada. Ve bunlar hiçbir zaman kaybolmayacak. İnsanları üzme, yaralar kalıcıdır oğlum."

Bu günlük bu kadar. Salı günü extra yayınla beraber olmak üzere.
Samet Tutal
Samet Tutal

Blogda fazlaca profesyonelim, hayatta bayâ acemiyim ve kendimle oldukça barışığım. Her şeyi eleştiren ve eleştirilmeye de açık bir insanım.

8 yorum:

  1. Nepal'in bayrağı çok ilginç gerçekten, oldukça da özgün bence :D Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten ilginç bilgilerdi. Su şişesi olayına çok güldüm. Tanıdığım biri yapıyor bunu. İlk fırsatta bunu okumalı 😀 Ve son olarak hikayeye bayıldım. Ders alınası 👍

    YanıtlaSil
  3. Bayrak olayını ilk defa duydum :) Biz de kek gibi suların son kullanma tarihine bakalım. Daha neler duyacagiz bakalim :)

    YanıtlaSil
  4. Bu hafta Samet sayesinde ne öğrendim diye bir başlık açacağım bende. Çok teşekkür ederim kendi adıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay bu çok iyiydi :D Ben teşekkür ederim :)

      Sil